Ardeon

Arbeidsdeskundig onderzoek

Focus op wat wél kan

Onze arbeidsdeskundigen vertalen de informatie van de bedrijfsarts naar mogelijkheden voor passend werk bij de eigen werkgever of bij een andere werkgever.

Onze arbeidsdeskundigen vertalen de informatie van de bedrijfsarts naar mogelijkheden voor passend werk bij de eigen werkgever of bij een andere werkgever.

Wat is een arbeidsdeskundig onderzoek?

Vaak wordt een arbeidsdeskundig onderzoek uitgevoerd tegen het einde van het eerste ziektejaar, of eerder als de bedrijfsarts aangeeft dat de werknemer niet kan terugkeren naar zijn huidige functie en de beperkingen langdurig zijn. Tijdens dit onderzoek kijken we naar de mogelijkheden van de werknemer, rekening houdend met eventuele medische beperkingen.

Kan de werknemer nog steeds zijn huidige werk doen? Zijn er aanpassingen nodig? Als dit niet mogelijk blijkt te zijn, onderzoeken we of er andere geschikte functies beschikbaar zijn bij de huidige werkgever of elders op de arbeidsmarkt, zoals in een tweede spoor traject.

Welke informatie levert het onderzoek op?

Ons arbeidsdeskundig onderzoek wordt uitgevoerd op de werkvloer, hierdoor krijgt de arbeidsdeskundige een goede indruk van de werkomstandigheden. Op basis van gesprekken met de werknemer en werkgever én de lijst met beperkingen (opgesteld door de bedrijfsarts) stelt de arbeidsdeskundige een arbeidsdeskundig adviesrapport op. Hierin worden handvatten gegeven voor een effectief re-integratietraject dat voldoet aan de regels van de Wet verbetering poortwachter. Het rapport geeft antwoord op de onderstaande vragen:

  • Is de werknemer geschikt of ongeschikt voor zijn/haar eigen werk?
  • Indien ongeschikt, kan het werk dan worden aangepast voor werknemer?
  • Indien het werk niet kan worden aangepast, kan de werknemer binnen het bedrijf ander passend werk verrichten?
  • Zo niet, zijn er dan mogelijkheden richting ander passend werk buiten de organisatie?


Verandering van de belastbaarheid of mogelijkheden 

Zijn de mogelijkheden van de werknemer veranderd door bijvoorbeeld verbetering van de situatie of door nieuwe (aangepaste) functies bij werkgever? Dan kijken we opnieuw naar de mogelijkheden die er zijn bij de huidige werkgever of andere werkgevers. Dit is een aanvullend onderzoek op het arbeidsdeskundig onderzoek wat al is uitgevoerd.

Korte doorlooptijden en heldere rapportages

Dat het arbeidsdeskundig onderzoek wordt uitgevoerd door deskundige professionals is voor ons vanzelfsprekend. We zijn dan ook trots op onze heldere rapportages en adviezen, waarin zowel werknemer als werkgever zich gehoord voelen. Dit bereiken we door onze korte lijnen en doorlooptijden, adviezen op maat, onpartijdigheid en door een veilige en open gespreksomgeving te bieden. Ons arbeidsdeskundig onderzoek vormt daarmee een solide basis voor het verdere re-integratieproces.

Meer informatie over het arbeidsdeskundig onderzoek

Download hier onze Infographic over het verloop van het arbeidsdeskundig onderzoek:

 

 

Bekijk hieronder de informatievideo:

Bekijk ook:

Vraag vrijblijvend een offerte op:

Stuur ons een bericht en we nemen binnen twee werkdagen contact met u op. Wilt u ons liever meteen spreken? Bekijk dan onze contactpagina.